Korhelyleves csípős kolbásszal


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 60 dkg
    Zöldségeskert savanyú káposzta
  • fej
    Vöröshagyma
  • 4 gerezd
    Fokhagyma
  • 20 dkg
    Dárdás csípős kolbász
  • 10 dkg
    Dárdás füstölt szalonna
  • 0.5 liter
    Kékforrás ásványvíz
  • 2 evőkanál
    Sissy tejföl
  • evőkanál
    Fűszerpaprika
  • ízlés szerint
    Só, bors, őrölt fűszerkömény

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Dobd a forró olajba a hagymákat, a kolbászt és a szalonnát, és adj nekik 7-8 percet.
  2. 2 lépés
    Közben kicsit aprítsd fel a káposztát, és ha nagyon savanyú, mosd át egy kevés vízben. Ha ezzel megvagy, mehet rá a káposzta és legalább másfél liter víz, majd hagyd kis lángon főni úgy fél órán át.
  3. 3 lépés
    Ha ezzel megvagy, keverd el a tejfölt a paprikával és egy merőkanálnyi forró főzőlével, majd add hozzá a levesedhez, és adj neki még néhány percet így is.
  4. 4 lépés
    Amikor már nem forró, kóstold meg, és add hozzá a köményt, a sót és a borsot ízlés szerint.
  5. 5 lépés
    A forró levest jó hideg tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel tálald.