A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Dobd a forró olajba a hagymákat, a kolbászt és a szalonnát, és adj nekik 7-8 percet.
2
Közben kicsit aprítsd fel a káposztát, és ha nagyon savanyú, mosd át egy kevés vízben. Ha ezzel megvagy, mehet rá a káposzta és legalább másfél liter víz, majd hagyd kis lángon főni úgy fél órán át.
3
Ha ezzel megvagy, keverd el a tejfölt a paprikával és egy merőkanálnyi forró főzőlével, majd add hozzá a levesedhez, és adj neki még néhány percet így is.
4
Amikor már nem forró, kóstold meg, és add hozzá a köményt, a sót és a borsot ízlés szerint.
5
A forró levest jó hideg tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel tálald.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
60 dkg
Zöldségeskert savanyú káposzta
fej
Vöröshagyma
4 gerezd
Fokhagyma
20 dkg
Dárdás csípős kolbász
10 dkg
Dárdás füstölt szalonna
0.5 liter
Kékforrás ásványvíz
2 evőkanál
Sissy tejföl
evőkanál
Fűszerpaprika
ízlés szerint
Só, bors, őrölt fűszerkömény
Előkészítés
1
Dobd a forró olajba a hagymákat, a kolbászt és a szalonnát, és adj nekik 7-8 percet.
2
Közben kicsit aprítsd fel a káposztát, és ha nagyon savanyú, mosd át egy kevés vízben. Ha ezzel megvagy, mehet rá a káposzta és legalább másfél liter víz, majd hagyd kis lángon főni úgy fél órán át.
3
Ha ezzel megvagy, keverd el a tejfölt a paprikával és egy merőkanálnyi forró főzőlével, majd add hozzá a levesedhez, és adj neki még néhány percet így is.
4
Amikor már nem forró, kóstold meg, és add hozzá a köményt, a sót és a borsot ízlés szerint.
5
A forró levest jó hideg tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel tálald.