Klasszikus vadas tésztával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

6 darab
Kedvenc Hentese szeletelt sertéscomb vagy sertés lapocka
4 darab
Sárgarépa
2 darab
Fehérrépa
1 fej
Vöröshagyma
2 gerezd
Fokhagyma
400 gramm
Aranykosár orsótészta
2 deciliter
Sissy 20% tejföl
2 evőkanál
PENNY étolaj
2 darab
Babérlevél
1 evőkanál
PENNY finomliszt
1 evőkanál
Czifra mustár
1 evőkanál
PENNY kristálycukor
2 liter
Kékforrás mentes ásványvíz
ízlés szerint
Só, bors

Előkészítés

1
A klasszikus vadas elkészítéséhez a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat egy kevés olajon elősütjük, és kiszedjük.
2
A visszamaradt olajon megpároljuk a felkarikázott répát és fehérrépát, majd 1 perc után hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott hagymákat is.
3
Felöntjük kb. 2 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, a borsot, sóval ízesítjük, és visszatesszük a húst, és együtt főzzük kb. 30-35 percet.
4
Amíg fő a hús, sós vízben kifőzzük a tésztát is.
5
Ekkor kiszedjük a húst, kidobjuk a babérlevelet, majd visszamaradt zöldséges levest botmixerrel pürésítjük.
6
A tejfölt a liszttel összekeverjük, majd a forró levesből hozzámerünk egy kanálnyit, elkeverjük, és a forró levesbe öntjük, vagyis behabarjuk.
7
Ízlés szerint még mustárral, sóval, cukorral ízesítjük, majd a tűzhelyre visszatéve összeforraljuk.
8
A hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és főtt tésztával tálaljuk.

Hasonló receptek