Az áttört túrót a tojások sárgájával, a sóval és a darával jól összekeverjük. Ezután belekeverjük a felvert fehérjéket is.
2
Kis időre hűtőbe rakjuk.
3
Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle és lobogó, enyhén sós vízben kb. 10-15 percig főzzük. (Ha feljönnek a víz tetejére, és félbevágva szép egyszínű a belsejük, akkor vannak készen.)
4
A kifőtt gombócokat leszűrjük és a kevés olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
5
Porcukorral, tejföllel vagy porcukorral kikevert tejföllel tálaljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
50 dkg
Sissy túró
2 darab
Tojás
1 csipet
Só
7 dkg
PENNY étkezési búzadara
20 dkg
PENNY panírmorzsa
ízlés szerint
Sissy tejföl
ízlés szerint
Porcukor
Előkészítés
1
Az áttört túrót a tojások sárgájával, a sóval és a darával jól összekeverjük. Ezután belekeverjük a felvert fehérjéket is.
2
Kis időre hűtőbe rakjuk.
3
Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle és lobogó, enyhén sós vízben kb. 10-15 percig főzzük. (Ha feljönnek a víz tetejére, és félbevágva szép egyszínű a belsejük, akkor vannak készen.)
4
A kifőtt gombócokat leszűrjük és a kevés olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
5
Porcukorral, tejföllel vagy porcukorral kikevert tejföllel tálaljuk.