Klasszikus krumplileves, ahogy a nagyi készíti


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

750 gramm
Burgonya
2 fej
Vöröshagyma
1 darab
Sárgarépa
50 ml
PENNY napraforgó étolaj
1 gerezd
Fokhagyma
2 darab
PENNY babérlevél
2 evőkanál
Czifra paprikakrém
2 evőkanál
PENNY finomliszt
1.5 liter
Kékforrás természetese mentes ásványvíz
1 evőkanál
PENNY pirospaprika
2 dl
Sissy tejföl

Előkészítés

1
A klasszikus krumplileveshez a burgonyát megpucoljuk, kb. 2 x 2 centis kockákra vágjuk, majd egy vízzel teli tálba tesszük felhasználásig, hogy ne barnuljon meg.
2
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy lábasban olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta. Hozzátesszük a babérlevelet és a lereszelt fokhagymát is. Amikor összeesett és szépen megpirult a hagyma, hozzátesszük a megpucolt és karikára vágott sárgarépát, illetve a felkockázott krumplit is.
3
Hozzáadjuk a paprikakrémet, elkeverjük, majd megszórjuk liszttel, amivel szintén elkeverünk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi (kb. 700 ml).
4
Forralunk rajta egyet, és felöntjük még vízzel – erre azért van szükség, hogy biztosan csomómentes legyen a liszt. Én még 1800 ml vizet öntöttem a levesre, de ezt mindenki maga eldöntheti, hogy mennyi lével szeretné készíteni.
5

Amikor felforrt, sózzuk és megszórjuk a pirospaprikával, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt készre főzzük a levest. 


6
Tányérba szedjük, kanalazunk rá a tejfölből, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Hasonló receptek