1. home
  2. Receptek
  3. Kínai citromos csirke

Kínai citromos csirke


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

500 gramm
Kedvenc Hentese csirkecomb filé
ízlés szerint
sütéshez
PENNY étolaj
1 evőkanál
Kukoricaliszt
6 evőkanál
Kékforrás mentes ásványvíz
1 evőkanál
Bino citromízesítő
2 evőkanál
Fehérbor
1 teáskanál
PENNY nádcukor
1 evőkanál
Mei Tai szójaszósz
1 teáskanál
Citrom reszelt héja

Tálalás
Főtt rizs

Előkészítés

1
Vágd a húst csíkokra és forrósíts olajat a serpenyőben, majd pirítsd a húsfalatokat legalább öt percen keresztül.
2
Ezek után tedd ki őket egy tálra, tartsd melegen.
3
A mártáshoz a kukoricalisztet két evőkanál vízben keverd csomómentesre, keverd el benne a maradék vizet és citromlevet, a cukrot, a citromhéjat, majd öntsd a serpenyőbe.
4
Add hozzá a bort és a szójaszószt is, majd forrald össze a szószt egészen addig, amíg besűrűsödik. Végül add hozzá a csirkehúst.
5
Egy kis szójaszósszal és egy kevés reszelt gyömbérrel ízesített forró üvegtészta legfinomabb mellé, jó sok korianderrel megszórva, de egyszerű, párolt rizzsel is tökéletes, kínai hangulatú fogás lesz.

Hasonló receptek