Kefires leves uborkával és ropogós retekkel


Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 db
    burgonya
  • 3 db
    PENNY tojás
  • 1 db
    zöldhagyma
  • 2 db
    kígyóuborka
  • 5 db
    retek
  • 1 marék
    kaporlevél
  • 450 g
    Sissy kefir
  • 2 kk
    PENNY dijoni mustár
  • fél
    citrom leve
  • ízlés szerint
    só, bors

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Főzzük meg a tojást és a krumplit. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk össze apróra, a tojásokat pucoljuk meg, szedjük külön a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét daraboljuk össze, a sárgáját tegyük félre, később lesz rá szükség.
  2. 2 lépés
    Az uborkát, a retket, a hagymát és a fűszereket is aprítsuk össze, tegyük őket egy tálba a tojással és krumplival együtt. Sózzuk, borsozzuk.
  3. 3 lépés
    A lé hozzávalóit dolgozzuk össze egy turmixgépben, de adjuk hozzá a főtt tojássárgákat is, azt is turmixoljuk bele. Ha túl sűrűnek érezzük, vagy joghurtot használtunk hozzá, akkor vízzel lehet hígítani.
  4. 4 lépés
    Szedjünk minden tányérba az összeaprított zöldségekből, erre merjük a levet. Némi hűtést követően zöldfűszerekkel megszórva, citromlével meglocsolva tálaljuk.