Főzzük meg a tojást és a krumplit. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk össze apróra, a tojásokat pucoljuk meg, szedjük külön a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét daraboljuk össze, a sárgáját tegyük félre, később lesz rá szükség.
2
2 lépés
Az uborkát, a retket, a hagymát és a fűszereket is aprítsuk össze, tegyük őket egy tálba a tojással és krumplival együtt. Sózzuk, borsozzuk.
3
3 lépés
A lé hozzávalóit dolgozzuk össze egy turmixgépben, de adjuk hozzá a főtt tojássárgákat is, azt is turmixoljuk bele. Ha túl sűrűnek érezzük, vagy joghurtot használtunk hozzá, akkor vízzel lehet hígítani.
4
4 lépés
Szedjünk minden tányérba az összeaprított zöldségekből, erre merjük a levet. Némi hűtést követően zöldfűszerekkel megszórva, citromlével meglocsolva tálaljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
2 db
burgonya
3 db
PENNY tojás
1 db
zöldhagyma
2 db
kígyóuborka
5 db
retek
1 marék
kaporlevél
450 g
Sissy kefir
2 kk
PENNY dijoni mustár
fél
citrom leve
ízlés szerint
só, bors
Előkészítés
1
1 lépés
Főzzük meg a tojást és a krumplit. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk össze apróra, a tojásokat pucoljuk meg, szedjük külön a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét daraboljuk össze, a sárgáját tegyük félre, később lesz rá szükség.
2
2 lépés
Az uborkát, a retket, a hagymát és a fűszereket is aprítsuk össze, tegyük őket egy tálba a tojással és krumplival együtt. Sózzuk, borsozzuk.
3
3 lépés
A lé hozzávalóit dolgozzuk össze egy turmixgépben, de adjuk hozzá a főtt tojássárgákat is, azt is turmixoljuk bele. Ha túl sűrűnek érezzük, vagy joghurtot használtunk hozzá, akkor vízzel lehet hígítani.
4
4 lépés
Szedjünk minden tányérba az összeaprított zöldségekből, erre merjük a levet. Némi hűtést követően zöldfűszerekkel megszórva, citromlével meglocsolva tálaljuk.