Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs


Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Ünnepi finomságok
  • Előétel
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Kaszinótojás
8 darab
PENNY tojás
2 liter
Kékforrás ásványvíz
1 evőkanál
Czifra mustár
1 evőkanál
Czifra majonéz
1 evőkanál
Sissy tejföl
ízlés szerint
PENNY szárított petrezselyem

Sonkatekercs
13 dkg
Sissy teavaj
4 evőkanál
PENNY finomliszt
2 dl
Sissy tej
2 dl
Sissy főzőtejszín
2 evőkanál
Czifra csemege torma
6 szelet
Karát sertéssonka
0.5 kiskanál
PENNY fehérbors

Díszítés, tálalás
ízlés szerint
Paprika, paradicsom, uborka
ízlés szerint
Franciasaláta

Előkészítés

1
A kaszinótojás elkészítéséhez a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk.
2
Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük. Villával összetörjük. Megborsozzuk, hozzáadunk egy kevés mustárt, a majonézt és a tejfölt, majd alaposan elkeverjük (figyeljünk arra, hogy a kevert anyag masszív maradjon). Ezt a krémet visszakanalazzuk a tojásokba, és petrezselyemzölddel díszítjük.
3
A sonkatekercshez 8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, és habzásig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és besűrítjük, végül a sóval és a fehérborssal ízesítjük a besamel mártásunkat.
4
A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, a vajat, a lereszelt tormát, és robotgéppel krémesre keverjük. A tormakrémet habzsákba tesszük. A kiterített sonkaszeletek aljára csíkokat nyomunk. Feltekerjük, és a tekercsek végeire is rózsákat nyomunk.
5
Végül a franciasaláta alapra helyezzük a kaszinótojást és a sonkatekercseket.

Hasonló receptek