Húsvéti diós koszorú


Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek
  • Ünnepi fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 60 dkg
    finomliszt
  • 25 dkg
    margarin
  • 5 dkg
    porcukor
  • 3 dkg
    élesztő
  • 1 csipet
  • 150 gr
    natúr joghurt
  • 1 evőkanál
    vaj
  • 25 dkg
    darált dió
  • 15 dkg
    porcukor
  • 1 csomag
    vaníliás cukor
  • 5 evőkanál
    lekvár
  • 1 darab
    tojás
  • 1 maréknyi
    színes cukorka

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A liszthez adjuk az élesztőt (felfuttatás nélkül) és az összes alapanyagot jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Éjszakára hűtőbe tesszük. 
  2. 2 lépés
    Másnap átgyúrjuk, kinyújtjuk. Megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukros darált dióval. Feltekerjük, és kivajazott kuglófformába tesszük. Bevagdossuk, de nem teljesen a közepétől. Megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk színes tortadarával, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  3. 3 lépés
    Miután megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából, és tálcára tesszük.

Hasonló receptek