Húsvéti diós koszorú

Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség
Kategória
  • Desszertek
  • Ünnepi finomságok

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

60 dkg
finomliszt
25 dkg
margarin
5 dkg
porcukor
3 dkg
élesztő
1 csipet
150 gr
natúr joghurt
1 evőkanál
vaj
25 dkg
darált dió
15 dkg
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
5 evőkanál
lekvár
1 darab
tojás
1 maréknyi
színes cukorka

Előkészítés

1
A liszthez adjuk az élesztőt (felfuttatás nélkül) és az összes alapanyagot jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Éjszakára hűtőbe tesszük. 
2
Másnap átgyúrjuk, kinyújtjuk. Megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukros darált dióval. Feltekerjük, és kivajazott kuglófformába tesszük. Bevagdossuk, de nem teljesen a közepétől. Megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk színes tortadarával, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
3
Miután megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából, és tálcára tesszük.