1. home
  2. Receptek
  3. Héjában sült krumpli tzatzikivel

Héjában sült krumpli tzatzikivel


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

6 darab
Burgonya
4 evőkanál
Sissy teavaj
1 evőkanál
1 evőkanál
Fokhagymapor
0.5 teáskanál
Bors
40 dkg
Kígyóuborka
4 dl
Milkéria görög joghurt
1 gerezd
Fokhagyma
0.5 darab
Citrom leve
2 evőkanál
MYBio extra szűz olívaolaj
ízlés szerint
Só, bors

Előkészítés

1
Melegítsük elő a grillt vagy a sütőt magas fokozaton (200-220 °C).
2
A krumplikat mossuk meg héjastól, töröljük szárazra. Tépjünk le egy alufóliából 8 darab kb. 25x25 cm-es négyzetet. Minden krumplit duplán kell majd fóliába bugyolálni.
3
A sót, a fokhagymaport és a borsot keverjük össze egy tálban. A vajat olvasszuk meg.
4
Minden burgonyát szurkáljunk meg pár helyen villával vagy hústűvel, majd kenjünk meg őket olvasztott vajjal. Szórjuk meg őket a fűszerkeverékkel úgy, hogy mindenhova jusson belőle. A krumplikat csomagoljuk duplán a fóliába.
5
Tegyük őket a grillre. 30 percig süssük őket, de minden 10. percben forgassunk egyet rajtuk. Ha könnyen belemegy a villa, készen vannak.
6
Az uborkát megmossuk, szárazra töröljük, majd durvára reszeljük. Besózzuk, és egy kis időre félretesszük állni. Amikor levet eresztett, lecsepegtetjük.
7
A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd pár csepp citromlével ízesítjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett uborkát, és ízlés szerint megborsozzuk. Olívaolajjal meglocsolva kínáljuk.

Hasonló receptek