Házi csokis-narancsos téli fagyi


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Desszertek
  • Fagylaltok

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Étcsokoládé mousse
  • 200 gramm
    Coco'la étcsokoládé
  • 400 gramm
    Sissy habtejszín (30%)

Édes tölcsér
  • 2 darab
    Tojásfehérje
  • 64 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 64 gramm
    PENNY finomliszt
  • 45 gramm
    Sissy tej
  • 30 gramm
    Sissy teavaj (olvasztott )

Fagylalt
  • 200 gramm
    Gyümölcsöskert narancs lekvár
  • 1 marék
    PENNY dióbél
  • 200 gramm
    Choco'la étcsokoládé
  • 1 evőkanál
    San Fabio olívaolaj
  • 200 gramm
    Choco'la földimogyorós drazsé

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Étcsokoládés mousse

    A csokoládét összetörjük.
  2. 2 lépés
    Vízgőz fölött 100g tejszínnel összemelegítjük, elkeverjük, majd 10 percet hülni hagyjuk.
  3. 3 lépés
    A többi tejszínt kemény habbá verjük, majd az olvasztott csokoládét belecsurgatjuk, elkeverjük és habzsákba tesszük.
  4. 4 lépés

    Édes tölcsér

    Minden összetevőt egy keverő tálba mérve, csomómentesre keverünk.
  5. 5 lépés
    Tallér sütőben körülbelül egy percig sütjük, majd még melegen a tölcsér formára tekerjük. Hagyjuk kihűlni.
  6. 6 lépés

    Fagyi

    A lekvárt habzsákba töltjük.
  7. 7 lépés
    A diót és a drazsét összevágjuk.
  8. 8 lépés
    A tölcsér aljára egy csipet diót szórunk, utána következik egy réteg lekvár, majd a csoki mousse, a tetejére szintén szórhatunk egy kis diót. 
  9. 9 lépés
    Fagyasztóban pihentetjük 30 percet.
  10. 10 lépés
    Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és elkeverjük 1 evőkanál olíva olajjal, majd ebben kimártjuk a megdermedt fagylaltok tetejét és megszórjuk a színes drazséval.
  11. 11 lépés
    Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Hasonló receptek