Tipp: Gyümölcsnek bármilyen idénygyümölcsöt használhatunk, akár többfélét is egyszerre. A cukrot helyettesíthetjük eritrittel, így csökkentve a hozzáadott cukor és az energia mennyiségét.
A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a maradék cukrot és a tojássárgákat, majd pedig a lisztet is, és alaposan eldolgozzuk.
2
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, és megszórjuk a megmosott, félbevágott eperrel. Előmelegített sütőben 160-180°C-on készre sütjük. Sütés közben lehetőleg ne nyissuk ki a sütőt, mert összeeshet a piskóta.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
4 darab
tojás
8 dkg
rétesliszt
30 dkg
idénygyümölcs
8 dkg
kristálycukor
Előkészítés
1
A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a maradék cukrot és a tojássárgákat, majd pedig a lisztet is, és alaposan eldolgozzuk.
2
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, és megszórjuk a megmosott, félbevágott eperrel. Előmelegített sütőben 160-180°C-on készre sütjük. Sütés közben lehetőleg ne nyissuk ki a sütőt, mert összeeshet a piskóta.