Gyümölcsös piskóta

Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség
Kategória
  • Desszertek
Tipp: Gyümölcsnek bármilyen idénygyümölcsöt használhatunk, akár többfélét is egyszerre. A cukrot helyettesíthetjük eritrittel, így csökkentve a hozzáadott cukor és az energia mennyiségét.

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

4 darab
tojás
8 dkg
rétesliszt
30 dkg
idénygyümölcs
8 dkg
kristálycukor

Előkészítés

1
A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a maradék cukrot és a tojássárgákat, majd pedig a lisztet is, és alaposan eldolgozzuk. 
2
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, és megszórjuk a megmosott, félbevágott eperrel. Előmelegített sütőben 160-180°C-on készre sütjük. Sütés közben lehetőleg ne nyissuk ki a sütőt, mert összeeshet a piskóta.