Grillezett mozzarella sült zöldségekkel és salátával


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 500 gramm
    Újburgonya
  • 1 darab
    Cukkini
  • 2 fej
    Lilahagyma
  • 1 darab
    Kápia paprika
  • 40 ml
    MYBio extra szűz olívaolaj
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 csapott evőkanál
    Fokhagymapor
  • 1 evőkanál
    Szárított oregánó
  • 1 evőkanál
    Szárított rozmaring
  • 0.5 evőkanál
    Sissy teavaj
  • 2 darab
    San Fabio mozzarella

Saláta
  • 1 szál
    Újhagyma
  • 2 darab
    Kígyóuborka
  • 2 darab
    Sárgarépa
  • 40 ml
    MYBio extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • ízlés szerint
    Fokhagymapor
  • ízlés szerint
    Szárított oregánó
  • ízlés szerint
    Szárított rozmaring
  • ízlés szerint
    PENNY étkezési ecet

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A krumplit, a cukkinit, a lila hagymát és a paprikát hasonló méretű darabokra vágjuk, és egy nagyobb edénybe tesszük.
  2. 2 lépés
    Az olívaolajhoz adjuk az összes fűszert, alaposan elkeverjük, majd a zöldségekre öntjük, és átforgatjuk az egészet.
  3. 3 lépés
    A zöldségeket egy nagyobb letépett alufólia lapra tesszük, majd széleit felhajtogatjuk, kis csónakot formázva belőle, és mindegyik csónakra teszünk még 1-1 evőkanál vajat is, ettől még ízesebb lesz.
  4. 4 lépés
    Ha letakarjátok a grillt, nem kell a tetejét összenyomni, viszont, ha nyílt grillen dolgoztok, nyugodtan nyomjátok össze, így hamarabb elkészül. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. 5 lépés
    A salátához az répát egy hámozó segítségével vékony csíkokra, az uborkát pedig tetszőleges darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük őket, majd jöhet rá az apróra vágott újhagyma is.
  6. 6 lépés
    Egy kis tálkában összekeverjük a saláta ízesítéséhez az olajat és az ecetet, belenyomjuk a fokhagymát, és jöhetnek bele a fűszerek is, elkeverjük, majd ráöntjük a salira.
  7. 7 lépés
    A sajtot egy a grillrácson felforrósított alutálcára helyezve oldalanként 1-1 percig sütjük. Fontos, hogy igazán meleg legyen a grill, így a sajt nem fog szétfolyni, csak mindkét oldala gyönyörű pirult színt kap. A sajtot a grillzöldségekkel és a salátával tálaljuk.