Grillezett bécsi túrós palacsinta vanília fagylalttal és mandulával


Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Palacsinta
  • 250 ml
    Sissy tej
  • 250 ml
    Kékforrás szénsavas ásványvíz
  • 200 gramm
    PENNY finomliszt
  • 60 gramm
    Sissy teavaj
  • 60 gramm
    Porcukor
  • 2 darab
    PENNY tojás
  • 1 csipet

Palacsinta töltelék
  • 250 gramm
    Sissy rögös túró
  • 100 gramm
    Sissy tejföl
  • 100 gramm
    Porcukor
  • 50 gramm
    Sissy teavaj
  • 50 gramm
    PENNY mazsola
  • 3 darab
    PENNY tojás
  • 1 darab
    myBio citrom
  • 1 darab
    Vaníliarúd (helyettesíthető vanillin cukorral vagy vanília aromával)

Palacsinta öntet
  • 500 milliliter
    Sissy habtejszín
  • 4 darab
    PENNY tojás
  • 80 gramm
    Porcukor
  • 16 gramm
    PENNY vanillin cukor

Tálalás
  • ízlés szerint
    Rios bourbon vanília fagylalt
  • ízlés szerint
    PENNY szeletelt mandula

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Csomómentesre kevert palacsinta tésztát készítünk.
  2. 2 lépés
    Forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
  3. 3 lépés
    A töltelékhez keverőtálban összekeverjük a tojásokat, túrót, cukrot, tejfölt, vajat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét.
  4. 4 lépés
    A palacsintákat megkenjük a töltelékkel és feltekerjük, majd 3 részre vágjuk és kivajazott vasedénybe rakjuk.
  5. 5 lépés
    Az öntethez habverővel kikeverjük a tejszínt a cukrokkal és a tojással, majd a palacsintákra öntjük.
  6. 6 lépés
    Grillben vagy sütőben 180C fokon 35-45 percet sütjük.
  7. 7 lépés
    Tálalásnál egy szelet palacsintát megszórunk a mandulával és egy nagy gombóc vanília fagylaltot tálalunk mellé.

Hasonló receptek