Gluténmentes magyaros kenyérlángos

Előkészítés
30 perc
Elkészítés teljes ideje
110 perc
Nehézség
Kategória
  • Glutenmentes
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Hozzávalók 4 főre:
30 dkg
FREE
0.5 csomag
gluténmentes kenyérliszt keverék
porélesztő
2.5 dl
langyos víz
1 kk
kristálycukor
1 ek
Líra napraforgó étolaj

Feltéthez:
125 g
Karát
Gyulai kolbász
2 db
lilahagyma
50 g
Karát füstölt bacon
15 dkg
Sissy tejföl
10 dkg
Sissy Trappista sajt
2
gerezd fokhagyma
bors só ízlés szerint

Előkészítés

1
A lisztet, sót, cukrot és az élesztőt egy tálba tesszük, majd felöntjük a 2,5 dl langyos vízzel. Elkezdjük összedolgozni a tésztát. Amint minden hozzávalót alaposan elkevertünk, beletesszük az olajat és tovább dagasztjuk a tésztánkat, amíg össze nem áll.
2
Előkészítünk egy magasabb falú tepsit, amit sütőpapírral kibélelünk, és nagyon vékonyan a felületét megkenjük olajjal. Majd olajos kézzel beletesszük a tésztánkat és szépen elegyengetjük. Hagyjuk kelni 40 percig meleg helyen.
3
Eközben a tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, kevés sóval és borssal. Amint lejárt a 40 perc, ezzel megkenjük a tésztánk felszínét, ráhelyezzük a kolbászt, a felvágott bacont, a lilahagymát és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
4
Betesszük 200°C-ra előmelegített sütőbe 10 percre sülni, majd 180°C-on további 25-30 perc alatt készre sütjük. Kihűlve, felvágva tálaljuk.