Forrócsokoládé-golyó


Elkészítés teljes ideje
25 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1.5 dl
    Sissy habtejszín
  • 26 dkg
    Chocola étcsokoládé
  • 30 g
    Sissy teavaj
  • 5 g
    PENNY szegfűszeg
  • 5 g
    PENNY fahéj
  • 50 g
    PENNY mandulabél
  • 20 g
    Mrs. Baker Holland kakaópor

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Az étcsokoládé nagyjából 2/3-át egy tálba belekockázzuk, majd leöntjük a forró tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük.
  2. 2 lépés
    Ekkor jöhet bele a maradék csokoládé, amit szintén elkeverünk benne, majd ízlés szerint fűszerezzük - karácsonyra való tekintettel fahéjjal, szegfűszeggel szórjuk meg.
  3. 3 lépés
    Amikor teljesen simára kevertük, hagyjuk kicsit hűlni.
  4. 4 lépés
    Egy kiskanál segítségével diónyi adagokat szedünk a csokiból, amit aztán picit vizes kézzel golyóvá gyúrunk, majd a kakaóporban megforgatunk.
  5. 5 lépés
    A kész csokigolyókat fogyaszthatjuk magukban is, vagy egy bögre forró tejbe rakva csodás forrócsokit készíthetünk belőlük.

Hasonló receptek