Az étcsokoládé nagyjából 2/3-át egy tálba belekockázzuk, majd leöntjük a forró tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük.
2
2 lépés
Ekkor jöhet bele a maradék csokoládé, amit szintén elkeverünk benne, majd ízlés szerint fűszerezzük - karácsonyra való tekintettel fahéjjal, szegfűszeggel szórjuk meg.
3
3 lépés
Amikor teljesen simára kevertük, hagyjuk kicsit hűlni.
4
4 lépés
Egy kiskanál segítségével diónyi adagokat szedünk a csokiból, amit aztán picit vizes kézzel golyóvá gyúrunk, majd a kakaóporban megforgatunk.
5
5 lépés
A kész csokigolyókat fogyaszthatjuk magukban is, vagy egy bögre forró tejbe rakva csodás forrócsokit készíthetünk belőlük.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
1.5 dl
Sissy habtejszín
26 dkg
Chocola étcsokoládé
30 g
Sissy teavaj
5 g
PENNY szegfűszeg
5 g
PENNY fahéj
50 g
PENNY mandulabél
20 g
Mrs. Baker Holland kakaópor
Előkészítés
1
1 lépés
Az étcsokoládé nagyjából 2/3-át egy tálba belekockázzuk, majd leöntjük a forró tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük.
2
2 lépés
Ekkor jöhet bele a maradék csokoládé, amit szintén elkeverünk benne, majd ízlés szerint fűszerezzük - karácsonyra való tekintettel fahéjjal, szegfűszeggel szórjuk meg.
3
3 lépés
Amikor teljesen simára kevertük, hagyjuk kicsit hűlni.
4
4 lépés
Egy kiskanál segítségével diónyi adagokat szedünk a csokiból, amit aztán picit vizes kézzel golyóvá gyúrunk, majd a kakaóporban megforgatunk.
5
5 lépés
A kész csokigolyókat fogyaszthatjuk magukban is, vagy egy bögre forró tejbe rakva csodás forrócsokit készíthetünk belőlük.