Forralt bor


Előkészítés
5 perc
Elkészítés teljes ideje
20 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Ünnepi fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Forralt bor
  • 0.75 liter
    Rosé bor
  • 1 darab
    Alma
  • 1 darab
    Narancs
  • 2 cl
    Santa Lucia rum
  • 100 gramm
    PENNY virágméz
  • 2 darab
    PENNY egész fahéj
  • 8 szem
    PENNY szegfűszeg
  • 80 gramm
    PENNY kandírozott áfonya
  • 2 csipet
    PENNY őrölt szerecsendió
  • 1 darab
    Gránátalma

Narancs chips
  • 100 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 1
    Narancs
  • 100 gramm
    Kékforrás mentes ásványvíz

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Forralt bor

    Minden összetevőt egy lábasba teszünk.
  2. 2 lépés
    Fedő alatt alacsony lángon melegítsük fel 80C fokig, ha nem szeretnénk, hogy az alkohol tartalma elpárologjon.
  3. 3 lépés

    Narancs chips (opcionális)

    A narancs chips-hez először a cukorszirupot készítjük el, felforralva a vizet a kristálycukorral.
  4. 4 lépés
    A narancsokat 1-2mm vastag szeletekre gyaluljuk vagy vágjuk.
  5. 5 lépés
    Megmártjuk a cukorszirupban, hogy mindenhol bevonja, a fölösleget hagyjuk lecsöpögni.
  6. 6 lépés
    Sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük és 75C fok légkeverésen 1 órát szárítjuk, majd a chips-eket megforgatva a másik felét is 1 órát szárítjuk.
  7. 7 lépés
    Hagyjuk kihűlni, dobozban vagy üvegben tároljuk tálalásig.

Hasonló receptek