Corn dog (Bundás virsli)
Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
4 darab
Karát juhbeles sertésvirsli
4 darab
Hurkapálcika
0.5 bögre
Kukoricaliszt
1 bögre
PENNY finomliszt
1 csipet
PENNY kristálycukor
2 teáskanál
PENNY sütőpor
1 darab
PENNY tojás
1.25 dl
Sissy tej
ízlés szerint
Só
sütéshez
PENNY étolaj
ízlés szerint
Ketchup, mustár
Előkészítés
1
A virslik egyik végét levágjuk, majd mindegyikbe 1-1 db hurkapálcikát szúrunk.
2
A kétféle lisztet elvegyítjük a cukorral, a sütőporral és egy kevés sóval. A tojást elhabarjuk a tejjel, majd beleszórjuk a lisztes elegyet, és simára keverjük.
3
Serpenyőben felhevítünk kétujjnyi olajat. A virsliket a tésztamasszába mártjuk, majd kis adagokban, közepes lángon aranyszínűre sütjük őket a forró olajban. Végül mindet konyhai papírtörlőre szedjük, és alaposan lecsepegtetjük.