Florentin tallér


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Ünnepi finomságok
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2 evőkanál
PENNY finomliszt
10 dkg
Meggybefőtt
5 dkg
Sissy teavaj
3 dkg
Salty pisztácia
10 dkg
PENNY kristálycukor
5 dkg
PENNY méz
1.5 dl
Sissy habtejszín
9 dkg
Choco'la étcsokoládé
1 teáskanál
PENNY őrölt fahéj
20 dkg
PENNY szeletelt mandula

Előkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet és a pisztáciát durvára aprítjuk. Lábosban felforraljuk a tejszínt a vajjal, a mézzel, valamint a cukorral együtt, és aranyszínűre főzzük kb. 3 perc alatt. Hozzákeverjük a meggyet, a pisztáciát, a mandulát és fahéjat, majd beleforgatjuk a lisztet, és levesszük a tűzről.
2
Sütőpapírral leterítünk egy vagy két tepsit, és egymástól kellő távolságban evőkanálnyi adagokat teszünk rá a masszából. A halmokat kissé lelapítjuk, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 7-8 percig.
3
A sütőből kivett tepsiben még forrón kerekre igazítjuk őket olajba mártott két evőkanál segítségével, majd a korongokat teljesen kihűtjük.
4
Közben a fémtálba aprított csokoládét vagy bevonót vízfürdőben felolvasztjuk. Végül a tallérokat az aljukon az olvasztott csokiba mártjuk, és sütőpapíron száradni hagyjuk.

Hasonló receptek