A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet és a pisztáciát durvára aprítjuk. Lábosban felforraljuk a tejszínt a vajjal, a mézzel, valamint a cukorral együtt, és aranyszínűre főzzük kb. 3 perc alatt. Hozzákeverjük a meggyet, a pisztáciát, a mandulát és fahéjat, majd beleforgatjuk a lisztet, és levesszük a tűzről.
2
Sütőpapírral leterítünk egy vagy két tepsit, és egymástól kellő távolságban evőkanálnyi adagokat teszünk rá a masszából. A halmokat kissé lelapítjuk, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 7-8 percig.
3
A sütőből kivett tepsiben még forrón kerekre igazítjuk őket olajba mártott két evőkanál segítségével, majd a korongokat teljesen kihűtjük.
4
Közben a fémtálba aprított csokoládét vagy bevonót vízfürdőben felolvasztjuk. Végül a tallérokat az aljukon az olvasztott csokiba mártjuk, és sütőpapíron száradni hagyjuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
2 evőkanál
PENNY finomliszt
10 dkg
Meggybefőtt
5 dkg
Sissy teavaj
3 dkg
Salty pisztácia
10 dkg
PENNY kristálycukor
5 dkg
PENNY méz
1.5 dl
Sissy habtejszín
9 dkg
Choco'la étcsokoládé
1 teáskanál
PENNY őrölt fahéj
20 dkg
PENNY szeletelt mandula
Előkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet és a pisztáciát durvára aprítjuk. Lábosban felforraljuk a tejszínt a vajjal, a mézzel, valamint a cukorral együtt, és aranyszínűre főzzük kb. 3 perc alatt. Hozzákeverjük a meggyet, a pisztáciát, a mandulát és fahéjat, majd beleforgatjuk a lisztet, és levesszük a tűzről.
2
Sütőpapírral leterítünk egy vagy két tepsit, és egymástól kellő távolságban evőkanálnyi adagokat teszünk rá a masszából. A halmokat kissé lelapítjuk, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 7-8 percig.
3
A sütőből kivett tepsiben még forrón kerekre igazítjuk őket olajba mártott két evőkanál segítségével, majd a korongokat teljesen kihűtjük.
4
Közben a fémtálba aprított csokoládét vagy bevonót vízfürdőben felolvasztjuk. Végül a tallérokat az aljukon az olvasztott csokiba mártjuk, és sütőpapíron száradni hagyjuk.