Fehércsokis tökmagos bejgli


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
220 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Ünnepi fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Bejgli tészta
  • 500 gramm
    PENNY finomliszt
  • 200 gramm
    Milkéria vaj
  • 50 gramm
    Porcukor
  • 10 gramm
    Élesztő
  • 100 ml
    Sissy tej
  • 2 darab
    Tojássárgája
  • 1 csipet
  • 0,5
    Citrom reszelt héja

Fehércsokis-tökmagos töltelék
  • 250 gramm
    PENNY tökmag
  • 150 gramm
    Choco'la fehércsokoládé
  • 1 dl
    Víz
  • 0.5 dl
    Tökmagolaj
  • 1 evőkanál
    PENNY akácméz

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A tésztához minden összetevőt dagasztógépbe rakunk és 10 perc alatt homogén tésztát gyúrunk.
  2. 2 lépés
    Ebből 2 db 300 g-os golyót virgolunk, 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
  3. 3 lépés
    Méretre hajtott sütőpapír alatt azonos méretűre és egyenletes vastagságúra nyújtjuk, majd 30 percet hűtőben pihentetjük.
  4. 4 lépés
    A szintén méretre kikent tölteléket ráfordítjuk, kissé átgörgetjük a zsírpapírt, hogy a tésztához ragadhasson a töltelék.
  5. 5 lépés
    A széleit behajtva, nem túl szorosan feltekerjük.
  6. 6 lépés
    Először felvert tojássárgájával lekenjük és 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  7. 7 lépés
    Másodszor enyhén felvert tájásfehérjével kenjük le és 30 percet pihentetjük szobahőmérsékleten. (Ez azért fontos, hogy szép márványosra süljön a teteje)
  8. 8 lépés
    Sütés előtt megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz el tudjon távozni és ne repedjen meg a bejgli.
  9. 9 lépés

    180C fokon 25 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

    Mikor még langyos a tészta, tudjuk formázni, nyugodtan nyomjuk össze a tésztát, ahol kirepedne vagy toljuk a tepsi széléhez, ha kissé elferdült sütés közben.

Hasonló receptek