
Étcsokis-céklás kókuszgolyó
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
2 darab
Cékla
15 dkg
Aprószemű zabpehely
1 evőkanál
Kókuszolaj
5 dkg
Choco'la étcsokoládé
3 evőkanál
Mrs. Baker holland kakaópor
3 evőkanál
Narancslé vagy friss narancs leve
1 marék (ízlés szerint)
PENNY mazsola
1 darab
Narancs reszelt héja
1 kávéskanál
Vanília eszencia
1 kávéskanál
Fahéj
5 dkg (forgatáshoz)
Kókuszreszelék
Előkészítés
1
A zabpelyhet serpenyőben, zsiradék nélkül illatozásig pirítjuk. Közben az étcsokit a kókuszolajjal folyékonyra olvasztjuk, összeturmixoljuk a sült céklával, narancslével.
2
A masszát fűszerezzük, hozzáreszeljük a kezeletlen narancshéját, hozzákeverjük a kakaóport, a mazsolát, vagy krémesre aprított datolyát. Végül összedolgozzuk a pirított zabpehellyel. A kókuszreszelékben meghempergetjük a golyókat.
3
Hűtőben állni hagyjuk egy kis ideig, amíg össze nem áll.