Cukormentes túrófánk
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Cukorkontroll receptek
- Desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Túrófánk
350 gramm
PENNY zabpehely
1 teáskanál
PENNY sütőpor
1 csipet
Só
1 db
Citrom, narancs reszelt héja
60 gramm
Eritrit
2 db
PENNY tojás
250 gramm
Sissy zsírszegény túró
Krém
250 gramm
San Fabio mascarpone
0.5 teáskanál
Fahéj
1 teáskanál
Santa Lucia barna rum
25 gramm
Eritrit
Előkészítés
1
A cukormentes túrófánk elkészítéséhez a zabpelyhet ledaráljuk, majd a lisztet és a sütőport egy csipet sóval összekeverjük, majd belereszeljük a narancs és a lime héját.
2
A túrót és az eritritet egy aprítógépben krémesítjük, ezután a liszthez keverjük, és kidolgozzuk.
A mixünket hűtőbe helyezzük 20 percre, hogy a zabliszt bedagadjon.
3
Ha letelt a hűtési idő, golflabdánál kicsivel kisebb golyókat görgetünk a masszából, amiket alaposan összetömörítünk, majd vízbe mártjuk, és apró szemű zabpehelybe forgatjuk.
4
Forró, kb. 170 fokos olajban 5-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat.
5
A krémhez a mascarponét, a sót, a fahéjat, a rumot és az eritritet egy elektromos habverővel könnyűvé habosítjuk. A fánkot a krémmel fogyasztjuk.