Cukormentes túrófánk
Elkészítés teljes ideje
45 percNehézség
Kategória
- Cukorkontroll receptek
- Desszertek
Hozzávalók
Adag
Túrófánk
- 350 grammPENNY zabpehely
- 1 teáskanálPENNY sütőpor
- 1 csipetSó
- 1 dbCitrom, narancs reszelt héja
- 60 grammEritrit
- 2 dbPENNY tojás
- 250 grammSissy zsírszegény túró
Krém
- 250 grammSan Fabio mascarpone
- 0.5 teáskanálFahéj
- 1 teáskanálSanta Lucia barna rum
- 25 grammEritrit
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Túrófánk
- 350 grammPENNY zabpehely
- 1 teáskanálPENNY sütőpor
- 1 csipetSó
- 1 dbCitrom, narancs reszelt héja
- 60 grammEritrit
- 2 dbPENNY tojás
- 250 grammSissy zsírszegény túró
Krém
- 250 grammSan Fabio mascarpone
- 0.5 teáskanálFahéj
- 1 teáskanálSanta Lucia barna rum
- 25 grammEritrit
Előkészítés
- accessibility.recipes.cookingstepA cukormentes túrófánk elkészítéséhez a zabpelyhet ledaráljuk, majd a lisztet és a sütőport egy csipet sóval összekeverjük, majd belereszeljük a narancs és a lime héját.
- accessibility.recipes.cookingstep
A túrót és az eritritet egy aprítógépben krémesítjük, ezután a liszthez keverjük, és kidolgozzuk.
A mixünket hűtőbe helyezzük 20 percre, hogy a zabliszt bedagadjon.
- accessibility.recipes.cookingstepHa letelt a hűtési idő, golflabdánál kicsivel kisebb golyókat görgetünk a masszából, amiket alaposan összetömörítünk, majd vízbe mártjuk, és apró szemű zabpehelybe forgatjuk.
- accessibility.recipes.cookingstepForró, kb. 170 fokos olajban 5-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat.
- accessibility.recipes.cookingstepA krémhez a mascarponét, a sót, a fahéjat, a rumot és az eritritet egy elektromos habverővel könnyűvé habosítjuk. A fánkot a krémmel fogyasztjuk.