Cukormentes túrófánk


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Cukorkontroll receptek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Túrófánk
350 gramm
PENNY zabpehely
1 teáskanál
PENNY sütőpor
1 csipet
1 db
Citrom, narancs reszelt héja
60 gramm
Eritrit
2 db
PENNY tojás
250 gramm
Sissy zsírszegény túró

Krém
250 gramm
San Fabio mascarpone
0.5 teáskanál
Fahéj
1 teáskanál
Santa Lucia barna rum
25 gramm
Eritrit

Előkészítés

1
A cukormentes túrófánk elkészítéséhez a zabpelyhet ledaráljuk, majd a lisztet és a sütőport egy csipet sóval összekeverjük, majd belereszeljük a narancs és a lime héját.
2

A túrót és az eritritet egy aprítógépben krémesítjük, ezután a liszthez keverjük, és kidolgozzuk. 

A mixünket hűtőbe helyezzük 20 percre, hogy a zabliszt bedagadjon.

3
Ha letelt a hűtési idő, golflabdánál kicsivel kisebb golyókat görgetünk a masszából, amiket alaposan összetömörítünk, majd vízbe mártjuk, és apró szemű zabpehelybe forgatjuk.
4
Forró, kb. 170 fokos olajban 5-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat.
5
A krémhez a mascarponét, a sót, a fahéjat, a rumot és az eritritet egy elektromos habverővel könnyűvé habosítjuk. A fánkot a krémmel fogyasztjuk.

Hasonló receptek