
Csokis palacsinta hűsítő málnás mascarpone krémmel
Elkészítés teljes ideje
65 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Palacsinta
2 darab
Tojás
1 dl
Sissy tej
1.5 dl
Kékforrás szénsavas ásványvíz
2 evőkanál
Sissy olvasztott teavaj
4 dkg
PENNY kristálycukor
8.5 dkg
PENNY finomliszt
1 csipet
Só
2.5 dkg
Mrs Baker holland kakaópor
Krém
2 dl
Sissy habtejszín
12.5 dkg
Porcukor
25 dkg
San Fabio mascarpone
2 teáskanál
Vaníliakivonat
20 dkg
Friss málna
Sütés
2 evőkanál
Sissy teavaj
Tálalás
ízlés szerint
Porcukor
Előkészítés
1
A palacsintához a tojásokat simára keverjük a tejjel, a vízzel, az olvasztott vajjal és a cukorral.
2
Beleszitáljuk a kakaóport, a lisztet és a sót. A tésztát csomómentesre kikeverjük, és félretesszük pihenni.
3
A krémhez felhabosítjuk a tejszínt a porcukorral, majd az előzőleg fellazított mascarponéhoz adjuk a vaníliakivonattal együtt.
4
Robotgéppel kikeverjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a málnát, és hűtőbe tesszük.
5
Felforrósított és kivajazott serpenyőben a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. Megtöltjük mindet a mascarponés krémmel, és porcukorral meghintve tálaljuk.