Csokis palacsinta hűsítő málnás mascarpone krémmel


Elkészítés teljes ideje
65 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Palacsinta
2 darab
Tojás
1 dl
Sissy tej
1.5 dl
Kékforrás szénsavas ásványvíz
2 evőkanál
Sissy olvasztott teavaj
4 dkg
PENNY kristálycukor
8.5 dkg
PENNY finomliszt
1 csipet
2.5 dkg
Mrs Baker holland kakaópor

Krém
2 dl
Sissy habtejszín
12.5 dkg
Porcukor
25 dkg
San Fabio mascarpone
2 teáskanál
Vaníliakivonat
20 dkg
Friss málna

Sütés
2 evőkanál
Sissy teavaj

Tálalás
ízlés szerint
Porcukor

Előkészítés

1
A palacsintához a tojásokat simára keverjük a tejjel, a vízzel, az olvasztott vajjal és a cukorral.
2
Beleszitáljuk a kakaóport, a lisztet és a sót. A tésztát csomómentesre kikeverjük, és félretesszük pihenni.
3
A krémhez felhabosítjuk a tejszínt a porcukorral, majd az előzőleg fellazított mascarponéhoz adjuk a vaníliakivonattal együtt.
4
Robotgéppel kikeverjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a málnát, és hűtőbe tesszük.
5
Felforrósított és kivajazott serpenyőben a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. Megtöltjük mindet a mascarponés krémmel, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek