Citromos mascarponés pohárkrém

Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
180 perc
Nehézség
Kategória
  • Desszertek
Tipp: Cukor helyett használjunk eritritet, így csökkentjük a desszert energiatartalmát.

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

25 dkg
mascarpone
1 dl
habtejszín
1 citrom
leve
2 evőkanál
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
10 dkg
háztartási keksz

Előkészítés

1
A kekszeket durvára daráljuk, vagy egy zacskóba tesszük, és összetörjük. 
2
A habtejszínt a cukorral felverjük, majd összekeverjük a mascarponéval és a vaníliás cukorral. Rányomjuk a citrom levét. 
3
Egy pohárba rétegezzük a kekszet és a krémet tetszés szerint, majd hűtőben pihentetjük pár órát. Tetejére szórhatunk friss bogyós gyümölcsöt (málnát, ribizlit, szedret).