Balatoni palacsinta
Elkészítés teljes ideje
25 percNehézség
Kategória
- Desszertek
- 1 lépésA balatoni palacsinta hozzávalóit egy magasabb falú edénybe rakjuk és botmixerrel lezúzzuk. Egy 18 vagy 24 cm-es palacsintasütőt átkenünk vékonyan olajjal, és közepes hőmérsékletűre hevítjük. A serpenyőbe öntünk egy kicsi merőkanálnyi palacsintatésztát, megforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol elterüljön a tészta, majd oldalanként 1,5-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat.
- 2 lépésA többi tésztával ugyanígy járunk el. A megsült palacsintákat tetszőleges lekvárral vagy egyéb töltelékkel töltjük. Felgöngyöljük, és már ehetünk is!
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
- 50 dkgPENNY búzafinomliszt
- 1 dbPENNY tojás
- ízlés szerintsó
- 1 ekPENNY kristálycukor
- 5 dlKékforrás természetes ásványvíz
- 1 ekPENNY napraforgó-étolaj
- ízlés szerintGyümölcsöskert sárgabaracklekvár
Előkészítés
- 1 lépésA balatoni palacsinta hozzávalóit egy magasabb falú edénybe rakjuk és botmixerrel lezúzzuk. Egy 18 vagy 24 cm-es palacsintasütőt átkenünk vékonyan olajjal, és közepes hőmérsékletűre hevítjük. A serpenyőbe öntünk egy kicsi merőkanálnyi palacsintatésztát, megforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol elterüljön a tészta, majd oldalanként 1,5-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat.
- 2 lépésA többi tésztával ugyanígy járunk el. A megsült palacsintákat tetszőleges lekvárral vagy egyéb töltelékkel töltjük. Felgöngyöljük, és már ehetünk is!