A zöldborsókrém első lépéseként egy lábasban vizet forralunk és 1-2 perc alatt blansírozzuk benne a zöldborsót, majd átemeljük hideg vízbe. Miután lehűlt, leszűrjük és egy késes aprítóba tesszük a vajjal, a fokhagymával, a tömlős sajttal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, valamint a petrezselyemmel együtt. Sózzuk, borsozzuk és alaposan leturmixoljuk.
2
2 lépés
A kenyereket megpirítjuk, gazdagon megkenjük a krémmel és pár levél petrezselyemmel díszítjük. Frissítő reggeli, amit még a legrohanósabb reggeleken is egyszerűen összedobhatunk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
300 g
Zöldségeskert gyorsfagyasztott zöldborsó
50 g
Sissy teavaj
1 db
citrom
2 gerezd
fokhagyma
100 g
Sissy natúr ömlesztett sajt
ízlés szerint
só, bors
1 csokor
petrezselyem
4 szelet
toastkenyér
Előkészítés
1
1 lépés
A zöldborsókrém első lépéseként egy lábasban vizet forralunk és 1-2 perc alatt blansírozzuk benne a zöldborsót, majd átemeljük hideg vízbe. Miután lehűlt, leszűrjük és egy késes aprítóba tesszük a vajjal, a fokhagymával, a tömlős sajttal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, valamint a petrezselyemmel együtt. Sózzuk, borsozzuk és alaposan leturmixoljuk.
2
2 lépés
A kenyereket megpirítjuk, gazdagon megkenjük a krémmel és pár levél petrezselyemmel díszítjük. Frissítő reggeli, amit még a legrohanósabb reggeleken is egyszerűen összedobhatunk.