Vega golyók tejfölös mártogatóssal
Előkészítés
25 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Főétel
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Golyók
1 darab
Sárgarépa
10 dkg
Csiperkegomba
10 dkg
PENNY zsemlemorzsa
2 gerezd
Fokhagyma
ízlés szerint
Só, bors
1 teáskanál
Bazsalikom
1 teáskanál
Petrezselyem
1 teáskanál
Oregánó
2 evőkanál
San Fabio sűrített paradicsom
2 evőkanál
MYBio extra szűz olívaolaj
2 darab
Tojás
Mártogatós
200 gramm
Sissy tejföl
ízlés szerint
Só, bors
2 gerezd
Fokhagyma
1 teáskanál
Petrezselyem
1 teáskanál
Oregánó
1 teáskanál
Bazsalikom
Előkészítés
1
Egy tálba öntjük a reszelt sárgarépát, a megtisztított, apró kockákra vágott gombát és a zsemlemorzsát. Beledobjuk a reszelt fokhagymát, majd szépen sorban az összes többi alapanyagot.
2
Jól elkeverjük, majd a hűtőbe tesszük, amíg a mártogatóst elkészítjük.
3
A zöldséges masszából ízlés szerint kisebb-nagyobb golyókat gyúrunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és 200 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
4
A mártogatóshoz:
Egy tálba öntjük a tejfölt, a reszelt fokhagymát, majd a fűszereket, és jól kikeverjük. Hűtőben pihentetjük, amíg sülnek a golyók.