Tökmagos-túrós pogácsa


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
150 perc
Nehézség

Kategória
  • Vendégvárók, snackek
  • PENNY Séf
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 100 gramm
    Sissy tej
  • 10 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 30 gramm
    Friss élesztő
  • 170 gramm
    Sissy tejföl
  • 3 darab
    Tojás
  • 600 gramm
    PENNY finomliszt
  • 100 gramm
    Wellgood tökmag
  • 25 gramm
  • 50 gramm
    PENNY tökmagolaj
  • 200 gramm
    Sissy teavaj
  • 250 gramm
    Sissy túró
  • 100 gramm
    Cheddar sajt

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A vajat felkockázzuk és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  2. 2 lépés
    A tökmagot aprítógéppel ledaráljuk.
  3. 3 lépés
    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgája a tésztába kerül, a fehérjét a pogácsa tetejének lekenéséhez félretesszük.
  4. 4 lépés
    A konyhai robotgép üstjébe mérünk minden hozzávalót, kivéve a sajtot és a tojásfehérjét, amik a pogácsa befejezésekor szükségesek.
  5. 5 lépés
    Dagasztó karral 1-es fokozaton 10 pedig gyúrjuk a tésztát, majd lefóliázva 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
  6. 6 lépés
    Enyhén lisztes asztalon ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges alakúra szaggatjuk.
  7. 7 lépés
    Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük és további 30 percet kelesztjük.
  8. 8 lépés
    Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük és reszelt cheddar sajttal megszórjuk a tetejét.
  9. 9 lépés
    Légkeverésen előmelegített sütőben 180C fokon mérettől függően 12-22 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hasonló receptek