A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A tejszínes tagliatelle feltétjéhez a karfiolt apró rózsákra szedjük, a torzsát kis darabokra vágjuk, tepsire rakjuk, összeforgatjuk 3 evőkanál olajjal, sóval, borssal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
2
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, a főzővizet pedig félrerakjuk.
3
A bacont kis darabokra vágjuk, és egy serpenyőben 1 evőkanál olajon elkezdjük lepirítani. Ha elkezdi kiengedni a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót és jól lepirítjuk.
4
Belerakjuk a karfiolt és felöntjük a tésztafőző vízzel. Meglocsoljuk a citromlével, majd hozzáadjuk a tésztát, a tejszínt és a grana padanot.
5
Összeforraljuk és végül belekeverjük az aprított petrezselymet is.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
1 fej (kb 40 dkg)
Karfiol
4 evőkanál
MyBIO olívaolaj
1 csomag
Aranykosár boglyas metélt száraztészta
80 gramm
Karát szeletelt bacon
1 kisebb fej
Vöröshagyma
4 gerezd
Fokhagyma
200 ml
Tésztafőző víz
500 gramm
Sissy habtejszín
Ízlés szerint
Szerecsendió
1 teáskanál
Citromlé
30 gramm
San Fabio Grana Padano sajt
0.5 csokor
Friss petrezselyem
ízlés szerint
Só, bors
Előkészítés
1
A tejszínes tagliatelle feltétjéhez a karfiolt apró rózsákra szedjük, a torzsát kis darabokra vágjuk, tepsire rakjuk, összeforgatjuk 3 evőkanál olajjal, sóval, borssal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
2
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, a főzővizet pedig félrerakjuk.
3
A bacont kis darabokra vágjuk, és egy serpenyőben 1 evőkanál olajon elkezdjük lepirítani. Ha elkezdi kiengedni a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót és jól lepirítjuk.
4
Belerakjuk a karfiolt és felöntjük a tésztafőző vízzel. Meglocsoljuk a citromlével, majd hozzáadjuk a tésztát, a tejszínt és a grana padanot.
5
Összeforraljuk és végül belekeverjük az aprított petrezselymet is.