
Sült fetás tészta
Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Főétel
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
300 gramm
Koktélparadicsom
2 kávéskanál
Friss kakukkfű (vagy szárított, morzsolt)
2 gerezd
Fokhagyma
1 fej
Lilahagyma
0.5 darab
Citrom
20 dkg
Milkéria feta sajt
4 evőkanál
San Fabio extra szűz olívaolaj
ízlés szerint
Só, bors
300 gramm
San Fabio penne
ízlés szerint
Friss bazsalikomlevél
Előkészítés
1
A paradicsomot megmossuk. Friss kakukkfű esetén: miután a kakukkfüvet is leöblítettük és megszárítottuk, lecsipkedjük a leveleit.
A fokhagymát megtisztítjuk, aztán felaprítjuk. A lila hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk. A citrom levét kifacsarjuk.
2
A fetát lecsepegtetjük, majd egészben egy kb. 20 x 15 cm-es hőálló tál közepére helyezzük. Paradicsomot, a kétféle hagymát, valamint a kakukkfüvet szórjuk köré.
3
Meglocsoljuk a tál tartalmát az olívaolajjal és a citromlével, azután finoman sózzuk és borsozzuk. 220 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
4
Közben kifőzzük a tésztát forrásban lévő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Azután leszűrjük és lecsepegtetjük.
5
Kivesszük a sütőből a tálat, majd villával durvára vágjuk a fetát meg a paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a tésztát, és alaposan összeforgatjuk az egészet.
6
Frissen aprított bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.