A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A sajtos tócsnihoz a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, borsozzuk és 15 percre félretesszük, hogy levet eresszen.
2
Kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, majd jól összedolgozzuk. Minden burgonyának más a nedvesség- és keményítőtartalma, illetve mindenki más erősséggel nyomkodja ki, így elképzelhető, hogy 1 kanál lisztet még felvesz.
3
Egy lágy, olajos kézzel formázható masszát kell kapnunk.
4
Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd enyhén olajos kézzel kb. 1,5 cm vastag korongokat formázunk, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
5
Tálalásnál tejfölt kanalazunk rá, megszórjuk még egy kis extra reszelt sajttal és ízlés szerint frissen aprított petrezselyemmel.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
650 gramm
Burgonya
ízlés szerint
Só, bors
50 gramm
Sissy trappista sajt
60 gramm
PENNY finomliszt
1 darab
Tojás
1 gerezd
Fokhagyma
3 evőkanál
PENNY étolaj
Tálalás
100 gramm
Sissy trappista sajt
350 gramm
Sissy tejföl
ízlés szerint
Fokhagyma
Előkészítés
1
A sajtos tócsnihoz a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, borsozzuk és 15 percre félretesszük, hogy levet eresszen.
2
Kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, majd jól összedolgozzuk. Minden burgonyának más a nedvesség- és keményítőtartalma, illetve mindenki más erősséggel nyomkodja ki, így elképzelhető, hogy 1 kanál lisztet még felvesz.
3
Egy lágy, olajos kézzel formázható masszát kell kapnunk.
4
Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd enyhén olajos kézzel kb. 1,5 cm vastag korongokat formázunk, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
5
Tálalásnál tejfölt kanalazunk rá, megszórjuk még egy kis extra reszelt sajttal és ízlés szerint frissen aprított petrezselyemmel.