Sajtos tócsni


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
49 perc
Nehézség

Kategória
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 650 gramm
    Burgonya
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 50 gramm
    Sissy trappista sajt
  • 60 gramm
    PENNY finomliszt
  • 1 darab
    Tojás
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • 3 evőkanál
    PENNY étolaj

Tálalás
  • 100 gramm
    Sissy trappista sajt
  • 350 gramm
    Sissy tejföl
  • ízlés szerint
    Fokhagyma

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A sajtos tócsnihoz a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, borsozzuk és 15 percre félretesszük, hogy levet eresszen.
  2. 2 lépés
    Kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, majd jól összedolgozzuk. Minden burgonyának más a nedvesség- és keményítőtartalma, illetve mindenki más erősséggel nyomkodja ki, így elképzelhető, hogy 1 kanál lisztet még felvesz.
  3. 3 lépés
    Egy lágy, olajos kézzel formázható masszát kell kapnunk.
  4. 4 lépés
    Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd enyhén olajos kézzel kb. 1,5 cm vastag korongokat formázunk, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
  5. 5 lépés
    Tálalásnál tejfölt kanalazunk rá, megszórjuk még egy kis extra reszelt sajttal és ízlés szerint frissen aprított petrezselyemmel.

Hasonló receptek