Csirkés pizzabatyu


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 darab
PENNY tojás
1 darab
Kápia paprika
10 dkg
Kedvenc Hentese csirkemellfilé
ízlés szerint
Só, bors
1 csomag
PENNY READY pizzatészta
10 dkg
PENNY leveles paraj
1 csomag
San Fabio mozzarella
3 evőkanál
San Fabio paradicsompüré
20 gramm
San Fabio Grana padano

Előkészítés

1
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk.
2
A sült csirkehúst összeforgatjuk a kimagozott, felaprított paprikával, a megmosott, lecsepegtetett spenóttal, a felkockázott mozzarellával és a paradicsomszósszal.
3
A pizzatésztát kitekerjük, és felvágjuk 12 egyforma háromszögre. 6 darabon elosztjuk a spenótos keveréket. A tésztaszéleket megkenjük a tejjel elhabart tojással, majd befedjük mindet az üres tésztadarabokkal, és összenyomkodjuk a széleket.
4
A batyukat sütőpapírral bélelt tepsiben tesszük, megkenjük a tetejüket a maradék tejes tojással, megszórjuk egy kevés reszelt parmezánnal, végül 190 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek