
Sajtos cukkinigolyók joghurtos mártogatóssal
Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Házias receptek
- Főétel
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
600 gramm
Reszelt cukkini
ízlés szerint
Só
1 darab
Tojás
100 gramm
Milkéria reszelt trappista sajt
50 gramm
Reszelt cheddar
1 marék
Friss bazsalikom
2 teáskanál
Oregánó
2 gerezd
Fokhagyma
6 evőkanál
PENNY finomliszt
8 evőkanál
PENNY zsemlemorzsa
sütéshez
PENNY étolaj
Panírozás
50 gramm
PENNY finomliszt
2 darab
Tojás
100 gramm
PENNY zsemlemorzsa
3 evőkanál
PENNY szezámmag
Mártogatós
175 gramm
Sissy joghurt
ízlés szerint
Fokhagyma granulátum
Előkészítés
1
A reszelt cukkinit besózzuk, és 15 perc pihentetés után kinyomkodjuk belőle az összes folyadékot.
2
Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtokat, az aprított friss bazsalikomot, az oregánót és a zúzott fokhagymát.
3
Alaposan elkeverjük, ezután hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát is, majd újra összekeverjük, így formázható masszát kapunk.
4
Diónyi golyókat formázunk a masszából, majd lisztbe, lazán felvert tojásba és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába panírozzuk őket duplán.
5
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, majd mikor bepaníroztunk minden cukkinigolyót, aranybarnára sütjük őket.
6
A joghurtot összekeverjük a fokhagyma-granulátummal, és a cukkinigolyó mellé tálaljuk.