1. home
  2. Receptek
  3. Sajtos-csirkés rakott karfiol

Sajtos-csirkés rakott karfiol


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 fej
karfiol
7 dl
Kékforrás természetes ásványvíz
ízlés szerint
só, bors
20 dkg
Kedvenc Hentese csirkemellfilé
2 tk
MyBio olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
kakukkfű
100 g
Sissy teavaj
200 ml
Milkeria főzőtejszín
15 dkg
Sissy trappista sajt

Előkészítés

1
A karfiolrózsákat sós vízben negyedóra alatt előfőzzük, a lényeg, hogy nem kell teljesen megfőzni.
2
Olívaolajon megpirítjuk a csirkemell kockákat, amit sózzunk-borsozzunk, dobjunk rá két gerezd fokhagymát, és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.
3
Egy tepsit kivajazunk, majd az előfőzött és leszűrt karfiolt beleborítjuk, amire ráöntjük a sült csirkemellet.
4
Egy kis tálba összekeverjük a tejszínt zúzott fokhagymával és őrölt borssal, majd ezt ráöntjük a csirkés karfiolra.
5
A karfiolok tetejére vajdarabokat vágunk, amiket megszórunk rendesen reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe tesszük 30 percre. Sütés hőfoka: 200 °C

Hasonló receptek