1. home
  2. Receptek
  3. Rizskoch-muffin

Rizskoch-muffin


Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Ünnepi finomságok
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

250 gramm
PENNY rizs
250 ml
Kékforrás mentes ásványvíz
400 ml
Sissy tej
70 gramm
PENNY kristálycukor
1 kávéskanál
Vanília aroma
1 darab
Citrom reszelt héja
40 gramm
Sissy vaj
2 darab
Tojás
4 evőkanál
Gyümölcsöskert szamóca extradzsem
140 gramm
Friss málna vagy eper

Előkészítés

1
A rizskoch-muffinhoz először rizst átmossuk, majd egy nagy lábasba szórjuk.
2
Ráöntjük a vizet, és közepes lángon elkezdjük főzni.
3
Amikor magába szívta a vizet, ráöntjük a tej felét, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, valamint a citromhéjat, és tovább főzzük.
4
Mikor ezt is magába szívta, mehet rá a maradék tej, amivel puhára főzzük a rizst. Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat is, elkeverjük benne és kivesszük a vanília héját.
5
A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjét egy külön tálban habbá verjük.
6
Először a sárgáját forgatjuk a rizshez, majd óvatosan fellazítjuk a fehérjehabbal.
7
A masszát muffinpapírral bélelt muffin forma mélyedéseibe adagoljuk, a lekvárt eloszlatjuk bennük márványosan, pár szem málnát nyomunk mindegyik tetejére, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Hasonló receptek