A leveles tésztát lisztes felületen vékonyra kinyújtom. Kb. 1-1,5 cm csíkokra vágom. A tésztacsíkokat kis átfedéssel rátekerem a sütőrudakra.
2
A tésztatekercseket bekenem minden oldalról felvert tojással. Érdemes odafigyelni, hogy minden oldala be legyen kenve tojással, mert úgy lesz egyenletes sárga színe. Sütőpapírra teszem, és 200 fokon (alul-felül sütés) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kész, még melegen, óvatosan leszedem a tekercseket a rudakról, hagyom teljesen kihűlni.
3
A töltelékhez a túrót egy elektromos kézi habverővel szép simára keverem. Hozzáadom a többi alapanyagokat, és sűrű, krémszerű tölteléket készítek. A tejföl és a majonéz mennyisége a túró állagától függ, milyen száraz vagy zsíros. Ha túl keményre sikerül a töltelék (mert száraz a túró), tejföllel lehet hígítani. Bekanalazom a tölteléket a habzsákba, és megtöltöm vele a tekercseket.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
30 dkg
Sissy rögös túró
10 dkg
Milkeria krémsajt
3 ek
Sissy tejföl
2 ek
Czifra majonéz
10 dkg
Milkeria trappista sajt
1 tk
PENNY édes fűszerpaprika
ízlés szerint
só
1 csomag
PENNY leveles tészta
50 g
Sissy teavaj
1 db
PENNY tojás
Előkészítés
1
A leveles tésztát lisztes felületen vékonyra kinyújtom. Kb. 1-1,5 cm csíkokra vágom. A tésztacsíkokat kis átfedéssel rátekerem a sütőrudakra.
2
A tésztatekercseket bekenem minden oldalról felvert tojással. Érdemes odafigyelni, hogy minden oldala be legyen kenve tojással, mert úgy lesz egyenletes sárga színe. Sütőpapírra teszem, és 200 fokon (alul-felül sütés) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kész, még melegen, óvatosan leszedem a tekercseket a rudakról, hagyom teljesen kihűlni.
3
A töltelékhez a túrót egy elektromos kézi habverővel szép simára keverem. Hozzáadom a többi alapanyagokat, és sűrű, krémszerű tölteléket készítek. A tejföl és a majonéz mennyisége a túró állagától függ, milyen száraz vagy zsíros. Ha túl keményre sikerül a töltelék (mert száraz a túró), tejföllel lehet hígítani. Bekanalazom a tölteléket a habzsákba, és megtöltöm vele a tekercseket.