Pulykás-áfonyás bagett


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Előétel
  • Kiadós reggeli receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 6 evőkanál
    Sissy teavaj
  • 500 gramm
    Kedvenc Hentese csirkemell
  • 60 gramm
    Milkéria krémfehér sajt
  • 40 gramm
    Milkéria reszelt trappista sajt
  • 3 evőkanál
    Sissy tejföl
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 darab
    Bagett
  • 30 gramm
    PENNY TO GO bébispenót
  • 6 evőkanál
    Gyümölcsöskert áfonya extra dzsem
  • ízlés szerint
    Só, bors

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk majd mehet is a serpenyőbe, magas lángon alaposan lepirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot, és a serpenyőre helyezünk egy fedőt. 

    1-2 percenként meglocsolgatjuk a serpenyőben keletkezett barna vajjal, és megforgatjuk. 5-6 perc alatt tökéletesre készülnek a csirkemelleink.

  2. 2 lépés
    Egy keverőtálban elkeverjük a krémsajtot, a reszelt sajtot, a tejfölt és a reszelt fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. 3 lépés

    A bagettet félbevágjuk, az alját megkenjük a sajtos krémmel, majd erre jöhet a bébispenót. A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd elhelyezzük a bébispenótrétegen. 

    A bagett felső részét megkenjük a áfonyadzsemmel, lezárjuk vele a szendvicsünket, és kész is vagyunk.

Hasonló receptek