A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A paprikás csirke elkészítéséhez egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ezen üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát.
2
Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával.
3
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és kettévágott, megtisztított csirkecombokat.
4
Megsózzuk, megborsozzuk és majorannával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
5
Fedő alatt, közepes lángon kb. 45 percig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul (ha szükséges, pótoljuk a folyadékot).
6
Egy lábasban vizet forralunk, majd a nokedli hozzávalóit egy edénybe mérjük, és ruganyosra keverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tészta, szódavízzel lazíthatjuk a szerkezetét).
7
Nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát.
8
Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
9
A friss nokedlit a paprikás csirkével tálaljuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Paprikás csirke
4 evőkanál
PENNY étolaj
2 fej
Vöröshagyma
2 evőkanál
Őrölt fűszerpaprika
2 db
Paprika
2 db
Paradicsom
4 db
Kedvenc Hentese csirkecomb
ízlés szerint
Friss petrezselyem
ízlés szerint
Só, bors, majoranna
Nokedli
20 dkg
PENNY finomliszt
2 db
Tojás
1.2 dl
Kékforrás mentes ásványvíz
2 csipet
Só
Előkészítés
1
A paprikás csirke elkészítéséhez egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ezen üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát.
2
Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával.
3
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és kettévágott, megtisztított csirkecombokat.
4
Megsózzuk, megborsozzuk és majorannával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
5
Fedő alatt, közepes lángon kb. 45 percig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul (ha szükséges, pótoljuk a folyadékot).
6
Egy lábasban vizet forralunk, majd a nokedli hozzávalóit egy edénybe mérjük, és ruganyosra keverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tészta, szódavízzel lazíthatjuk a szerkezetét).
7
Nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát.
8
Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
9
A friss nokedlit a paprikás csirkével tálaljuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.