Paprikáscsirke nokedlivel


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Paprikás csirke
  • 4 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 2 fej
    Vöröshagyma
  • 2 evőkanál
    Őrölt fűszerpaprika
  • 2 db
    Paprika
  • 2 db
    Paradicsom
  • 4 db
    Kedvenc Hentese csirkecomb
  • ízlés szerint
    Friss petrezselyem
  • ízlés szerint
    Só, bors, majoranna

Nokedli
  • 20 dkg
    PENNY finomliszt
  • 2 db
    Tojás
  • 1.2 dl
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • 2 csipet

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A paprikás csirke elkészítéséhez egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ezen üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát.
  2. 2 lépés
    Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával.
  3. 3 lépés
    Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és kettévágott, megtisztított csirkecombokat.
  4. 4 lépés
    Megsózzuk, megborsozzuk és majorannával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  5. 5 lépés
    Fedő alatt, közepes lángon kb. 45 percig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul (ha szükséges, pótoljuk a folyadékot).
  6. 6 lépés
    Egy lábasban vizet forralunk, majd a nokedli hozzávalóit egy edénybe mérjük, és ruganyosra keverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tészta, szódavízzel lazíthatjuk a szerkezetét).
  7. 7 lépés
    Nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát.
  8. 8 lépés
    Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
  9. 9 lépés
    A friss nokedlit a paprikás csirkével tálaljuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.