1. home
  2. Receptek
  3. Padlizsán saláta

Padlizsán saláta


Elkészítés teljes ideje
35 perc
Nehézség

Kategória
  • Előétel
Energia / adag: 78 kcal, Fehérje: 3,5 g, Szénhidrát: 7,2 g, Zsír: 3,6 g, Rost: 2,5 g

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

3 db
közepes padlizsán
2
gerezd fokhagyma
5 dl
görög joghurt
1 ek
olívaolaj
0.5
citrom leve
1 csokor
friss petrezselyem
fehér bors

Előkészítés

1
A padlizsánokat félbe vágjuk, grillen megsütjük.
2
Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kisebb kockákra.
3
Tegyük egy nagyobb keverőtálba, adjuk hozzá a joghurtot, zúzott fokhagymát, citromlevet, sót, őrölt fehér borsot, az aprított petrezselyem zöldet és olívaolajat. Alaposan keverjük össze, majd tálaljuk.
4

Tipp:

Pirítsunk tökmagot vagy pisztáciát, majd tálaláskor szórjuk meg a salátát, így növelhetjük élelmi rost tartalmát és létfontosságú zsírsavakat juttathatunk szervezetünkbe.

Hasonló receptek