1. home
  2. Receptek
  3. Narancsos csokis isler

Narancsos csokis isler


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek
  • Ünnepi finomságok

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

25 dkg
PENNY finomliszt
16 dkg
Sissy teavaj
6 evőkanál
Salty mandulabél
12 dkg
Porcukor
1 darab
Narancs reszelt héja
2 darab
PENNY tojássárgája
1 csipet
90 ml
Sissy habtejszín
18 dkg
Choco'la étcsokoládé
12 dkg
Gyümölcsöskert narancslekvár

Előkészítés

1
A narancsos-csokis isler elkészítéséhez a lisztet, a porcukrot, a darált mandulát és a narancshéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a kockákra vágott hideg vajjal és a sóval, majd a tojássárgákat is hozzáadva tésztává gyúrjuk gyors mozdulatokkal. A cipót folpackba csomagoljuk, és a hűtőben lehűtjük.
2
Lisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk a kerek lapokat, majd sütőpapíros tepsire rakjuk őket, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
3
A habtejszínt felforraljuk, és az étcsoki kockákra öntjük. Elkeverjük, ganache-t készítünk belőle, majd a hűtőben kihűtjük.
4
A kihűlt linzerkorongokat megkenjük a ganache-zsal és narancslekvárral összeragasztjuk.
5
Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az étolajjal lazítjuk, és egyneművé keverjük. A linzerek tetejét megmártjuk a csokifürdőben és kandírozott narancshéjjal díszítjük őket

Hasonló receptek