Házi gombás melegszendvics


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
35 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Melegszendvics krém
  • 150 gramm
    Laska gomba
  • 150 gramm
    Csiperke gomba (fehér vagy barna)
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 2 evőkanál
    San Fabio olívaolaj
  • 2 kis doboz
    Sissy tejföl 20%
  • 1 mokkáskanál
    PENNY morzsolt bazsalikom
  • 1 mokkáskanál
    PENNY morzsolt oregánó
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint
    PENNY őrölt fekete bors

Szendvicshez
  • 10 szelet
    Kovászos kenyér
  • 10 dkg
    Sissy trappista sajt

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A gombákat megtisztítjuk (hámozás, mosás) majd felszeleteljük. 
  2. 2 lépés
    A vöröshagymát finomra vágjuk a fokhagymát pedig vékonyra szeleteljük. 
  3. 3 lépés

    Felforrósítunk egy nagy serpenyőt és olívaolajon lepirítjuk a vöröshagymát és fokhagymát és hozzáadjuk a gombát, amit szintén lepirítunk.

    Majd adjuk hozzá a tejfölt.

  4. 4 lépés
    Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerekkel. Forrás után, amikor már krémes állagú, hagyjuk kihűlni. 
  5. 5 lépés
    A kenyeret ízlés szerint megkenjük gombakrémmel, megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.
  6. 6 lépés

    TIPP:

    A gombakrémet dobozokba adagolva akár fagyasztóban is tárolhatjuk (defrost felengedés).

Hasonló receptek