Gombával és paradicsommal töltött cukkini


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Glutenmentes
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 darab
    Cukkini
  • 4 fej
    Gomba
  • 2 darab
    Paradicsom
  • 0.5 darab
    Lilahagyma
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • 100 gramm
    Natúr tofu
  • ízlés szerint
    Só, bors, oregánó
  • 1 marék
    Friss bazsalikom
  • 1 evőkanál
    PENNY szezámmag
  • 0.5 darab
    Citrom
  • 2 evőkanál
    MyBIO extra szűz olívaolaj
  • ízlés szerint
    Chilipor
  • 0.5 dl
    Kékforrás mentes ásványvíz

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A lilahagymát egy kevés vízen megpároljuk és hozzáadjuk a kis darabokra vágott gombát.
  2. 2 lépés
    Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén kis darabokra vágott paradicsomokat, összepirítjuk, megvárjuk, hogy egy kis levet eresszen.
  3. 3 lépés
    Belemorzsoljuk a tofut, majd a friss, aprított fűszereket. Sózzuk és borsozzuk, és csak a végén adjuk hozzá a fokhagymát.
  4. 4 lépés
    Közben a cukkinit hosszában félbevágjuk, kikanalazzuk.
  5. 5 lépés
    Egy kevés olajat öntünk egy hőálló, fedeles sütőedény aljára. (Ha nincs, akkor egy tepsibe rakjuk, és keressünk egy másik rávaló tepsit, legvégső esetben marad az alufólia). Beletesszük a cukkinihajókat és megtöltjük a raguval, és lefedjük.
  6. 6 lépés
    200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20-30 percre, majd 10 percig fedő nélkül sütjük.
  7. 7 lépés
    Mindeközben a szezámmagot elkeverjük a citromlével, a fűszerekkel, és egy kevés friss bazsalikommal, oregánóval és vízzel. Hozzáadunk 1 tk extraszűz olívaolajat is. Tálaláskor ezzel locsoljuk meg a kész cukkinit.

Hasonló receptek