Fahéjas-almás kalácsfelfújt


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Vendégvárók, snackek
  • Desszertek
  • Ünnepi fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 4 dl
    Sissy tej
  • 2 db
    PENNY tojás
  • 2 tk
    vanília aroma
  • 2 ek
    PENNY nádcukor
  • 1 db
    citrom
  • 40 dkg
    kalács
  • 1 db
    alma
  • 2 csipet
    PENNY fahéj
  • 1 tk
    Sissy teavaj
  • 1 tk
    porcukor

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A tejet egy lábasban kicsit felmelegítjük, hozzáadjuk reszelt citromlevet, a vaníliaaromát, tojássárgáját és cukrot, majd összefőzzük, félretesszük kicsit hűlni.
  2. 2 lépés
    Közben felvagdossuk a kalácsot (bármilyen megfelel), majd a lábasban összefőzött tejjel leöntjük.
  3. 3 lépés
    Az almát leszeleteljük vékonyra, akár egy uborkareszelővel is, majd citromlével kicsit megöntözzük, és a fahéjjal jól összekeverjük.
  4. 4 lépés
    A formát, amiben sütjük majd, kikenjük vékonyan vajjal, majd a tejes kalácsot belerakjuk. A tetejére rakjuk a felszeletelt almát. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 25 percig.
  5. 5 lépés
    Amíg sül, a megmaradt tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a porcukrot, majd a kész felfújt tetejére halmozzuk egyenletesen. További 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a hab is szépen megsüljön rajta.

Hasonló receptek