Spenótos sonkás sajtos gofriszendvics


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Díszít / falatozás

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1.5 bögre
PENNY teljes kiőrlésű liszt
0.5 bögre
PENNY finomliszt
1.25 teáskanál
PENNY sütőpor
1 csipet
1 evőkanál
PENNY kristálycukor
1 bögre
Sissy 2,8% tej
1 evőkanál
Sissy teavaj
1 darab
Tojás
1 teáskanál
Vaníliaaroma
gofrisütő kenéséhez
Sütőspray vagy PENNY étolaj
6 darab
Karát szeletelt baconszelet
2 evőkanál
Czifra majonéz
6 szelet
Karát ínyenc pulykamell sonka
ízlés szerint
Zöldségeskert bébispenót
1 darab
Paradicsom

Előkészítés

1
Előmelegítjük a gofrisütőt közepesen magas hőfokra. Közben egy tálban elvegyítjük a kétféle lisztet, a sütőport, a sót, és a cukrot.
2
Egy másik edényben összekeverjük a tejet az olvasztott vajjal, a tojással és a vaníliakivonattal. Ha ezzel megvagyunk, a nedves és a száraz hozzávalókat összeöntjük, majd alaposan elkeverjük.
3
A gofrisütő belső részét kifújjuk vagy kikenjük egy kevés olajjal. Ezután kb. 1/3 csészényi tésztát a gofrisütő mélyedéseibe öntünk, majd csukott fedéllel addig sütjük, amíg a gofri aranybarna és ropogós lesz. Ez nagyjából 5-6 percet jelent. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni a gofrikat.
4
Miközben hülnek a gofrik, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a bacont, a zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, a paradicsomot pedig felkarikázzuk.
5
Megkenjük a gofrikat a majonézzel, majd a lapokra 1-1 szelet pulykasonkát, bacont, paradicsomkarikákat és 1 db bébispenót levelet teszünk. Végül a két gofrilapot egymásra borítjuk.

Hasonló receptek