Sós amerikai palacsinta tükörtojással


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

30 dkg
PENNY búzafinomliszt
2 tk
PENNY szódabikarbóna
1 tk
7 db
PENNY tojás
4 dl
Sissy tej
5 dkg
PENNY kocka margarin
10 szelet
Milkeria gouda sajt
5 szelet
Karát csirkemell sonka

Előkészítés

1
Tegyük egy tálba a lisztet, sót, szódabikarbónát és keverjük össze. Felolvasztjuk a vajat és várjuk, hogy langyos legyen. Fellangyosítjuk a tejet.
2
Egy másik tálba felütjük a tojásokat, és elhabarjuk, a habart tojáshoz hozzáadjuk a langyos tejet és vajat, és összekeverjük.
3

Ezt a nedves keveréket a liszthez öntjük, és egy villával összekeverjük.

(Ne keverjük túl, csak annyira, hogy összeálljon a tészta. Egy viszonylag sűrű tésztát kell kapni.)

4
Serpenyőt/palacsinta sütőt felmelegítjük. Ha szükséges, használjunk zsiradékot a palacsinta sütéséhez. Tegyünk bele pár evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és a kanál hátuljával elegyengetjük, kör alakot létrehozva.
5
Ha a sós amerikai palacsinta alja már elválik, és barnára sült, egy sütőlapát segítségével megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is.
6
Megsütjük a tükörtojásokat.
7
Tegyünk egymás mellé két palacsintát, rakjunk mindegyikre egy szelet sajtot, egy szelet sonkát, és fordítsuk össze őket. Visszatesszük a serpenyőbe amíg el nem olvad a sajt és tálaláskor a palacsinta tetejére feltesszük a tükörtojást.

Hasonló receptek