Sajtos szalámis bundáskenyér jeges teával
Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
35 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Házias receptek
- Főétel
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
10 szelet
Toast kenyér
300 gramm
Sissy trappista sajt
200 gramm
Karát csemege szalámi
8 darab
Tojás
1 csipet
Só
sütéshez
PENNY étolaj
Tea
2 liter
Kékforrás mentes ásványvíz
2 evőkanál
PENNY kristálycukor
2 darab
Citrom
4 darab
Feketetea filter
Tálalás
1 darab
Kígyóuborka
2 darab
TV paprika
3 darab
Paradicsom
Előkészítés
1
A teáhzoz a vizet a cukorral elkeverjük, és felforraljuk. Belelógatjuk a teafiltereket, és forralva jól kiáztatjuk, majd kivesszük őket. 1 db citrom levét kifacsarjuk, elkeverjük benne, majd félretesszük hűlni.
2
Sajtot reszelünk, majd a kenyeret megpakoljuk a reszelt sajttal, rátesszük a szeletelt szalámikat és a kenyér másik felével befedjük.
3
A tojásokat egy tálba ütjük, megsózzuk és enyhén felverjük, majd beleáztatjuk a szendvicseket.
4
Olajban 2-3 perc alatt készre sütjük. A sütés felénél fordítunk egyet rajta, hogy a másik fele is szép barnára tudjon sülni.
5
A teához felszeletelünk egy citromot és a jégkockákkal együtt beletesszük a teába.
6
Felvágjuk a friss zöldségeket, amivel tálalhatjuk is a bundáskenyereket.