Sajtos perec baconjambe mártogatva


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 csomag
PENNY READY pizzatészta
1 darab
PENNY tojás
1 teáskanál
10 dkg
Sissy trappista sajt
1 mokkáskanál
PENNY szárított bazsalikom
5 fej
Vöröshagyma
400 gramm
Karát kockázott bacon
120 gramm
PENNY nádcukor
120 ml
San Fabio balzsamecet
2 evőkanál
PENNY akácméz
1 teáskanál
PENNY őrölt fahéj
1 teáskanál
PENNY feketebors

Előkészítés

1
A tésztát hosszában 8-10 csíkra vágjuk, majd a csíkokat egyenként kissé összesodorjuk, perec alakban meghajtogatjuk, sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és 15-20 percig kelesztjük.
2
Ezután lekenjük a pereceket a lazán felvert tojással, mehet a tetejükre a reszelt sajt, a só és a bazsalikom, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük őket.
3
A bacont apró kockákra vágjuk, serpenyőben ropogósra sütjük, majd egy szedőkanállal kiszedjük egy tálba. A kisült zsír egy részét kiöntjük, de kb. 4 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben, amire rádobjuk az apróra vágott hagymát
4
Mikor a hagyma üvegesre pirult, mehet rá a barna cukor és a balzsamecet, amivel még kb. 12 percig „főzzük”. A cél az, hogy kissé besűrűsödjön ez az alap, és a cukor szépen karamellizálódjon.
5
Közben a kihűlt bacont egy aprítóban morzsalékosra zúzzuk, és bele is öntjük a sűrűsödő alapba. Mehet rá a balzsamecet, a fahéj és esetleg egy pici bors. 
6
Akár már most is üvegekbe lehet tölteni, de ha krémesebb állagot szeretnénk, dobjuk vissza az egészet az aprítóba, és zúzzunk rajta párat.

Hasonló receptek