Sajtos perec baconjambe mártogatva


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 csomag
    PENNY READY pizzatészta
  • 1 darab
    PENNY tojás
  • 1 teáskanál
  • 10 dkg
    Sissy trappista sajt
  • 1 mokkáskanál
    PENNY szárított bazsalikom
  • 5 fej
    Vöröshagyma
  • 400 gramm
    Karát kockázott bacon
  • 120 gramm
    PENNY nádcukor
  • 120 ml
    San Fabio balzsamecet
  • 2 evőkanál
    PENNY akácméz
  • 1 teáskanál
    PENNY őrölt fahéj
  • 1 teáskanál
    PENNY feketebors

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A tésztát hosszában 8-10 csíkra vágjuk, majd a csíkokat egyenként kissé összesodorjuk, perec alakban meghajtogatjuk, sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és 15-20 percig kelesztjük.
  2. 2 lépés
    Ezután lekenjük a pereceket a lazán felvert tojással, mehet a tetejükre a reszelt sajt, a só és a bazsalikom, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük őket.
  3. 3 lépés
    A bacont apró kockákra vágjuk, serpenyőben ropogósra sütjük, majd egy szedőkanállal kiszedjük egy tálba. A kisült zsír egy részét kiöntjük, de kb. 4 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben, amire rádobjuk az apróra vágott hagymát
  4. 4 lépés
    Mikor a hagyma üvegesre pirult, mehet rá a barna cukor és a balzsamecet, amivel még kb. 12 percig „főzzük”. A cél az, hogy kissé besűrűsödjön ez az alap, és a cukor szépen karamellizálódjon.
  5. 5 lépés
    Közben a kihűlt bacont egy aprítóban morzsalékosra zúzzuk, és bele is öntjük a sűrűsödő alapba. Mehet rá a balzsamecet, a fahéj és esetleg egy pici bors. 
  6. 6 lépés
    Akár már most is üvegekbe lehet tölteni, de ha krémesebb állagot szeretnénk, dobjuk vissza az egészet az aprítóba, és zúzzunk rajta párat.

Hasonló receptek