Palacsinta zöldséges rántottával
Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Palacsinta
250 gramm
PENNY Teljes kiőrlésű tönkölyliszt
200 ml
Sissy tej
ízlés szerint
Só, bors
250 ml
Kékforrás szénsavas ásványvíz
4 darab
Tojás
sütéshez
Kókuszzsír
1 csokor
Friss petrezselyem
Rántotta
0.5 fej
Lilahagyma
1 fej
Zöld kaliforniai paprika
2 fej
Kápia paprika
2 teáskanál
Kókuszolaj
6 darab
Tojás
ízlés szerint
Só, bors
40 gramm
Zöldségeskert bébispenót
125 gramm
San Fabio mozzarella
Tálalás
ízlés szerint
Só, bors
6 evőkanál
Sissy natúr joghurt
Előkészítés
1
A palacsintatésztához egy magasabb falú edénybe rakjuk a tönkölylisztet, sót, borsot, majd felöntjük a tejjel és a szódavízzel, és átturmixoljuk botmixerrel vagy eleve turmixban készítjük.
2
Mikor összekeveredtek a száraz és a nedves hozzávalók, beletépkedjük a petrezselymet, a snidlinget, és beleütjük a tojásokat is, majd jöhet egy újabb zúzás, hogy a zöldfűszerek is elkeveredjenek a tésztában, és szép zöld színe legyen a palacsinta alapjának.
3
Ezután egy serpenyőben 1 tk olajat hevítünk, és egy kisebb merőkanálnyi tésztát elosztunk benne. Amikor 1-2 perc után megsült az alja, egy spatulával megfordítjuk, és 0,5-1 percig sütjük a másik oldalát is, majd félrerakjuk a palacsintát, a serpenyőben pedig ugyanígy kisütjük a többi adag tésztát.
4
A rántottához a hagymát apróra, a kétféle paprikát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A kókuszolajon a lila hagymát üvegesre pirítjuk, majd mehetnek bele a paprikák is, amikkel további 3-5 percig pirítjuk a hagymát. Közben a tojásokat lazán felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségekre öntjük. Mehet bele a spenótlevél is, és klasszikus módon, kevergetve, pár perc alatt rántottát készítünk belőle.
5
A mozzarellát kisebb kockákra vágjuk, és a rántottához keverjük, majd megtöltjük vele a palacsintákat. Kevés joghurttal, apróra vágott snidlinggel és borssal megszórva tálaljuk.