Mártott alma


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Halloween receptek
  • Ünnepi finomságok

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

6 db
alma
25 dkg
kristálycukor
1 dl
víz
0.1 dl
akácméz
1 teáskanál
piros ételfesték

Előkészítés

1
Az almák csumáját kivágjuk és hurkapálcát szúrunk bele, minél mélyebben. 
2
A vizet a cukorral, a mézzel és az ételfestékkel elkezdjük főzni, és forrástól számítva kb. fél óráig főzzük kis lángon. Ha már egy kanálra rátapad a szirup, tűzről levéve kb. 5 percig állni hagyjuk.
3
Egy tálcát vagy sütőpapírt kivajazunk, és erre tesszük a szirupban megforgatott almákat száradni.